REANIMATIE MET AED

In Nederland worden ongeveer  300 mensen per week getroffen door een stilstand van de bloedsomloop. Tijdens twee avonden van 2 uur wordt u aangeleerd wat te doen en hoe te handelen, wanneer iemand plotseling stopt met ademen. Tijdens deze les wordt u aangeleerd hoe u moet reanimeren en hoe u de AED moet gebruiken. Bovendien leert u een bewusteloos slachtoffer  stabiel te leggen. Bij een voldoende behaald resultaat van deze cursus ontvangt u een reanimatie certificaat. Een certificaat is twee jaar geldig, maar de handelingen moeten elk jaar herhaald worden om het certificaat geldig te houden.

Een cursus reanimatie met behulp van de AED kost 40 euro.  Inschrijven kan met het formulier onder het kopje “inschrijven lessen”. Deze cursus wordt gegeven op 11 en 18 december 2018 en op 12 en 19 februari 2019. De cursus beslaat twee lesavonden.

De herhalingslessen reanimatie en AED voor mensen met een certificaat zullen gegeven worden op 15, 22 en 29 januari 2019. U kunt zich voor een van deze avonden inschrijven. Certificaathouders zijn jaarlijks verplicht een herhalingsles bij te wonen om hun certificaat geldig te houden  om de aangeleerde handelingen te kunnen uitvoeren wanneer dat nodig is. Een herhalingsles kost 25 euro! Indien u het certificaat niet bij ons heeft gehaald, maar wel de herhaling bij ons wil volgen, dan kost de eerste les 35 euro, vanwege de kosten voor de verlenging van het certificaat. U kunt zich aanmelden voor een van de bovengenoemde avonden. (Zie kopje “inschrijven lessen”).