REANIMATIE MET AED

In Nederland worden ongeveer  300 mensen per week getroffen door een stilstand van de bloedsomloop. Tijdens een avond van 2 uur wordt u aangeleerd wat te doen en hoe te handelen, wanneer iemand plotseling stopt met ademen. Tijdens deze les wordt u aangeleerd hoe u moet reanimeren en hoe u de AED moet gebruiken. Bovendien leert u een bewusteloos slachtoffer  stabiel te leggen. Bij een voldoende behaald resultaat van deze cursus ontvangt u een reanimatie certificaat. Een certificaat is twee jaar geldig, maar de handelingen moeten elk jaar herhaald worden om het certificaat geldig te houden.

Een cursus reanimatie met behulp van de AED kost 25 euro.  Inschrijven kan met het formulier onder het kopje “inschrijven lessen”. Deze cursus wordt gegeven op 8 en 15 december 2020. De cursus beslaat een lesavond van 2 uur.

De herhalingslessen reanimatie en AED voor mensen met een certificaat zullen gegeven worden op 10, 17 en 24 november 2020. U kunt zich voor een van deze avonden inschrijven. Certificaathouders zijn jaarlijks verplicht een herhalingsles bij te wonen om hun certificaat geldig te houden  om de aangeleerde handelingen te kunnen uitvoeren wanneer dat nodig is. Een herhalingsles kost 25 euro! U kunt zich aanmelden voor een van de bovengenoemde avonden. (Zie kopje “inschrijven lessen”).